we4people waarom wij MVO faciliteren

Waarom wij MVO faciliteren

Bij we4people besteden onze professionals naast hun projecten gemiddeld 4 uur per week aan MVO-activiteiten (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen)
Enerzijds omdat we vinden dat een bedrijf een voorbeeldrol heeft voor haar omgeving, maar ook zijn we ons terdege bewust dat we zonder onze omgeving nooit zouden kunnen bestaan of overleven.

Daarom delen we onze kennis, onze ervaringen met onze omgeving en doen we graag (kosteloos) iets terug. Juist door onze omgeving kunnen wij namelijk goed functioneren. Denk hierbij aan scholen die onze toekomstige werknemers opleiden. Waarom zouden we hen dan niet helpen met sollicitatietrainingen? Maar ook nog dieper in de maatschappij voelen wij ons medeverantwoordelijk voor het succesvol functioneren van onze nabije omgeving. Bijvoorbeeld sport- en muziekverenigingen zorgen dat wij als we4people partners en medewerkers kunnen ontspannen en de balans houden tussen werk en privé.

Anderzijds kunnen onze professionals niet alleen op projecten hun kennis en competenties ontwikkelen, maar juist ook wanneer ze in een heel andere omgeving met andere activiteiten en type mensen werken. Juist dan komt een professional buiten zijn comfortzone en kan hier andere situaties tegenkomen die om andere competenties vragen.

Welke MVO-activiteiten doen de medewerkers van we4people?
We4people werkt samen met JINC en verzorgt voor hen sollicitatietrainingen voor jongeren die uit een sociale situatie komen waar geen voorbeeldfiguur aanwezig is hoe om te gaan met solliciteren. Daarnaast heeft onze data science professional Lennaert Stronks zijn kookkunsten ingezet, hij verzorgt via Stichting Thuisgekookt maaltijden voor stadsgenoten in Maastricht die dit niet zelf kunnen. Lennaert geeft zelf aan dat hij dit doet, omdat "een goede warme maaltijd een belangrijke basisbehoefte is, die helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend is". Dat we4people MVO hoog in het vaandel heeft staan betekent voor Lennaert heel veel en in zijn keuze voor een werkgever was dit een belangrijke factor.

Hoe selecteert we4people deze sociale medewerkers?
In de selectie van onze medewerkers houden we hier rekening mee. Wat doet iemand in zijn vrije tijd? Ben je bijvoorbeeld penningmeester bij de voetbalclub of ben je tijdens je studie tutor geweest? Hoe nieuwsgierig, leergierig en betrokken ben je?


Ben je benieuwd of wij jouw organisatie, stichting of vereniging kunnen ondersteunen? Neem dan contact met ons op via hallo@we4people.nl.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief