Programma “In vijf jaar naar een droomambitie”

Laatst sprak ik Peter, een goed opgeleide financial van 29 en een kei in zijn vak als assistent controller bij een groter MKB bedrijf. Als zeer goed opgeleide financial zag hij zich zelf wel carrière maken als business controller en uiteindelijk CFO. Op mijn vraag of hij ook nog andere toekomstplannen had, schetste hij enthousiast enkele andere mooie scenario’s. Na zijn studie was hij een tijd gaan reizen en had daar een aantal goede relaties aan overgehouden met mensen uit China, waar hij nog bijna wekelijks contact mee had en allerlei ideeën besprak voor een handelsbedrijf.  Daarnaast heeft hij een passie voor koffie en thee en droomde hij weleens over het opzetten van een leuke koffiebar.

We leven in een tijd met veel keuzemogelijkheden, maar tussen droom en daad staan praktische bezwaren en te weinig tijd om zaken goed te overdenken. In zijn huidige baan als assistent controller maakt hij lange werkdagen. Zijn actielijst was continu vol. Van maandagochtend tot vrijdagmiddag laat was zijn week vol met taken en afspraken. Hij vond zijn werk leuk, maar had moeite met sommige collega’s en voelde zich soms wat ondergewaardeerd.

Vaak wordt talent gesmoord in volle actielijsten, gepropt in een vijfdaagse werkweek. Hierdoor neemt het zelfbewustzijn af en krijgen mooie perspectieven onvoldoende tijd om goed onderzocht te worden. Talentvolle, goed opgeleide mensen hebben meerdere opties om hun loopbaan inhoud te geven, maar vaak worden die keuzes bepaald door externe factoren en toevallige ontmoetingen. Dit hoeft niet verkeerd te zijn, maar het is zonde als deze mensen zich vele jaren later realiseren dat ze ergens een pad zijn ingeslagen, terwijl ze bij nader inzien liever andere keuzes hadden gemaakt.

Met ons programma “In vijf jaar naar je droomambitie” willen we je meer tijd geven voor deze keuzes door reflectie en zelfontwikkeling. Dit programma bieden we nu uitsluitend aan voor zeer talentvolle financials. We denken dat de wederzijdse toegevoegde waarde het meest in balans is gedurende vijf jaar, maar dat kan natuurlijk ook drie of zes jaar zijn afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

Je helpt diverse van onze klanten op uiteenlopende finance & control vraagstukken. Onze klanten hebben hoge verwachtingen en eisen een frisse en scherpe blik bij hun behoefte om te vernieuwen. We hebben een programma dat gericht is op ontwikkeling van kennis en competenties waarbij veel tijd wordt gestoken in reflectie en zelfinzicht. We geloven dat alleen door afstand te nemen, je goed kunt zien wat de volgende stap moet zijn.

Ben jij die getalenteerd, ambitieuze financial die zich herkent in bovenstaand beeld? Neem dan contact met ons op. We maken kennis en onderzoeken samen of onze ideeën over carrière en consultancy raakvlak hebben. Je kunt voor meer informatie contact opnemen met Guy Vroemen op 06 46153965.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief