Duurzaamheid en de future proof financial

Lunch & Learn Future Finance deel 6

Lunch & Learn

Future Finance


D U U R Z A A M H E I D

en de futureproof financial

 

15 FEBRUARI 2022

12.30 - 13.00 uur

 

Maak kennis met Future Finance tijdens je lunch. In een reeks van 7 webinars brengt we4people diverse Future Finance thema's onder de aandacht.

 

In april 2021 nam de Europese Unie de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) aan. In deze nieuwe richtlijn staat dat bedrijven met 250 of meer medewerkers vanaf 2024 verplicht zijn te rapporteren over de impact van hun activiteiten op mens en milieu. Dit heeft niet alleen impact op een organisatie maar vooral op haar professionals: Wat wordt de rol van de financial in sustainability? Hoe borg je deze veranderende rol in je organisatie en is het onderdeel van de bedrijfscultuur-en strategie?

En vooral: hoe vind je weg in deze (veeleisende) richtlijnen en wie kan je op weg helpen?

Vanuit zijn rol binnen Zuyd en het lectoraat zal Rob Jacobs je meenemen in de ontwikkelen en trends die hij ziet voorbij komen en wat dit betekent voor de (veranderende) rol van finance professionals.

 

Spreker: Drs. Rob Jacobs RA RC

Rob Jacobs is momenteel senior docent bij de opleiding Finance & Control van Zuyd Hogeschool, kerndocent bij de opleiding Business Control aan de Universiteit Maastricht en oprichter/eigenaar van CIRCLE5, een adviesbureau op het gebied van Sustainable Finance & Control. Ook is hij PhD-promovendus en verricht hij vanuit het lectoraat Future Proof Financial onderzoek op het gebied van 'Integrated Thinking & Reporting'. Hij heeft circa acht jaar ervaring als openbaar accountant en circa twaalf jaar als manager in de energiesector in diverse functies op het gebied van Finance & Control.

Rob is erg geïnteresseerd in de overgang naar de nieuwe economie waarin duurzaamheid, technologie en data-analyse een belangrijke rol spelen. Daarnaast is hij ‘linking pin’ naar de opleiding Finance & Control van Zuyd Hogeschool en de Opleiding Business Control van de Universiteit Maastricht.

 

Inschrijven is gratis en kan tot en met 11 februari via deze aanmeldlink.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief