Blog

Zzp’er profiteert van opschorting handhaving Wet DBA

Handhaving van de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) is verder opgeschort tot in ieder geval juli 2018. Deze wet, die in 2016 de VAR-regeling (Verklaring Arbeidsrelaties) verving, schrijft modelovereenkomsten voor tussen zzp'ers en opdrachtgevers. De Wet DBA was bedoeld om meer...

Verder lezen

Hoe krijg je een lastig gesprek weer op de rails?

Ondanks de beste bedoelingen kun je in gesprekken toch op lastig terrein terecht komen, met alle frustraties, ergernissen en tijdverspilling van dien. Hoe zorg je voor effectieve conversaties? En op welke manier kun je een gesprek dat dreigt te ontsporen weer op de rails krijgen? In deze blog...

Verder lezen

De vijf grootste valkuilen voor nieuwe managers

Organisaties investeren veel tijd en geld in het aantrekken van een CEO of manager die een nieuwe koers voor hun bedrijf kan uitzetten. De praktijk wijst echter uit dat maar liefst vijftig procent van de zorgvuldig geselecteerde kandidaten de organisatie binnen anderhalf jaar alweer verlaat. Wat gaat er mis?

Verder lezen

Hoe lever je kritiek op je baas?

Met sommigen van je collega’s breng je meer tijd door dan met je eigen partner. Dit geeft je een mooi inzicht in het functioneren van deze collega’s. Dit geldt ook voor je baas. Deze inzichten kunnen heel adviserend en waardevol zijn. Maar, is het wel zo handig om deze adviezen te delen?

Verder lezen

Change Management voor Financials (9 PE punten)

Het implementeren van veranderingen blijkt vaak taai. De uitvoering van een goed idee blijkt vaak lastiger als van te voren werd gedacht. En zodra de ene verandering is doorgevoerd dient de nieuwe verandering zich al weer aan.

Als controller is het hebben van change management vaardigheden essentieel om succesvol te zien.

Wanneer: Vrijdagochtend 12 mei 2017 vrijdagochtend 26 mei 2017
Waar: Gelissendomein 8, Maastricht
Kosten: €485,- per persoon (9 PE punten)

We behandelen deze thema’s in 2 workshops van ieder één dagdeel. Na het eerste dagdeel wordt verwacht dat er aan opdrachten wordt gewerkt die in de tweede workshop worden behandeld. Registreer uw belangstelling door het sturen van een email , wij nemen dan contact met u op.

De workshop wordt geleid door drs. Gerard Sproncken RC. Door zijn rol als interimmanager en docent/trainer aan o.a. de Universiteit Maastricht brengt hij veel jaren ervaring mee en weet hij theorie te matchen aan specifieke praktijk. In deze twee dagdelen worden onder andere antwoord gegeven op de volgende vragen:

Hoe stimuleert u als financial de innovatie in uw organisatie?
Hoe worden de processen en management informatie ondersteunend aan de bedrijfsvisie.
Op welke wijze beïnvloeden processen en managementinformatie gewenst gedrag?
Hoe krijgt u zicht en grip op risico’s?

Verder lezen